Heb ik een kalknagel of een schimmelnagel?

Heeft u last van een kalknagel? Of misschien van een schimmelnagel? Beide woorden worden vaak door elkaar heen gebruikt. Maar zijn ze wel hetzelfde? In deze blog wordt duidelijk wat een kalknagel is, wat een schimmelnagel is en wat het verschil tussen deze twee is.

Wat is een kalknagel?

Wanneer een nagel verdikt en/of verkleurd is, is er in de volksmond sprake van een kalknagel. De oorzaak van de verdikking en/of verkleuring kan een schimmel zijn, maar er zijn nog een aantal andere vormen van kalknagels.

tenen met kalknagels
Allereerst kan er bij een kalknagel sprake zijn van hoornnagels. Deze worden veroorzaakt doordat verschillende hoornlagen over elkaar heen groeien. De aandoening is niet besmettelijk, in tegenstelling tot schimmelnagels. Oorzaken voor het ontstaan van hoornnagels zijn: letsel aan de teen, ouderdom of te krappe schoenen. Een andere vorm van kalknagels zijn ramshoornnagels. Hiervan is sprake wanneer een hoornnagel niet behandeld wordt en daarmee verergerd en verwaarloosd wordt. Een derde mogelijke vorm van kalknagel is een psoriasisnagel. De oorzaak van deze vorm is regelmatig de aandoening psoriasis, waar ongeveer 2,5% van de bevolking last van heeft. Ongeveer 5 à 10% van de Nederlanders heeft last van nagelpsoriasis. De vierde en laatste vorm van kalknagels wordt veroorzaakt door een schimmelinfectie. Hiermee is de nagel een schimmelnagel. Deze aandoening wordt veroorzaakt door een schimmel die onder het nagelbed is gekomen. Hoe de schimmel onder de nagel komt is te lezen in deze blog.

Heb ik een kalknagel of een schimmelnagel?​

De PACT® behandeling die onze experts aanbieden is alleen geschikt voor het behandelen de schimmelnagel. Het is hierom noodzakelijk om een schimmeltest af te laten nemen bij de Expert. De Expert kan enkel op die manier bepalen of het daadwerkelijk een schimmelnagel is en of een behandeling met de PACT® methode uw kalknagel kan oplossen. In onze andere blog is alles te lezen over de schimmeltest en de werking hiervan.
PACT behandeling Kalknagel Expert

Schimmelnagel behandelen via Kalknagel Expert

Het lijkt wat onlogisch dat wij Kalknagel Expert heten, terwijl onze behandeling maar geschikt is voor één van de vormen van een kalknagel, namelijk de schimmelnagel. In de volksmond worden kalknagels en schimmelnagels vaak door elkaar heen en voor hetzelfde gebruikt. De belangrijkste reden voor de naam is echter juridisch. Een nagel mag pas officieel een schimmelnagel genoemd worden als deze getest is en als daaruit is gekomen dat het daadwerkelijk om een schimmelnagel gaat. Wij kunnen niet via de telefoon vaststellen of het daadwerkelijk een schimmelinfectie is. Hierom kunnen wij onszelf geen Schimmelnagel Expert noemen. Vandaar dat we voor de naam Kalknagel Expert hebben gekozen.

Voor het effectief behandelen van kalknagels is het Expert Consult een onmisbare eerste stap in de behandeling. Op basis van grondige observatie en een schimmeltest bepaalt de expert de behandeling die het meest effectief is in uw persoonlijke situatie. Vervolgens wordt op basis van jarenlange ervaring, onderlinge kennisdeling en verschillende trainingen een selectie van behandelingen aangeboden waarvan Kalknagel Expert weet dat ze écht helpen.

Ben je alle tegenvallende middeltjes zat, heb je het gevoel dat niks werkt en wil je nu écht van je kalknagels af? Laat een van onze experts je helpen en plan gemakkelijk en snel jouw intakegesprek.

Meer weten over het Expert Consult?

Direct een afspraak maken bij Kalknagel Expert?

1 reactie op “Heb ik een kalknagel of een schimmelnagel?”

  1. Pingback: Wat gebeurt er tijdens de schimmeldiagnose? – Kalknagel Expert

Reacties zijn uitgeschakeld.

Open chat
Heb je vragen?
Hallo 👋
Waar kan ik u mee helpen?