Wat moet ik doen bij beginnende kalknagels?

Als je op internet op zoek gaat naar informatie over kalknagels kom je veel verschillende foto’s tegen. Vaak zijn het foto’s van mensen waarbij de kalknagels al in een ver stadium zitten. Voor deze vergevorderde kalknagels is een behandeling onoverkomelijk. Maar wat moet je doen bij beginnende kalknagels?

Begin zo vroeg mogelijk met een kalknagelbehandeling

In eerste instantie lijkt er niet zo veel aan de hand bij een beginnende kalknagel. Er is sprake van een klein zichtbaar plekje op één of twee van de nagels. De nagel is nog niet verdikt en er is sprake van geen of minimale verkleuring. Voor veel mensen de reden dat ze nog niet aan een behandeling willen beginnen. Dat is zeker begrijpelijk, maar wij willen toch aanraden om juist bij beginnende kalknagels een behandeling te starten. Wij leggen je hieronder graag uit waarom.

Hoe ontwikkelen kalknagels zich?

Een schimmelinfectie is extreem besmettelijk. De schimmel ziet er in de eerste fase er nog niet verdikt en verkleurd uit. Maar vanaf het moment dat er sprake is van een kalknagel, hoe klein ook, wordt de kans op besmetting van andere nagels steeds groter. Wanneer een kalknagel in sokken zit blijven er schimmelsporen hangen die vervolgens weer andere nagels kunnen besmetten. Wanneer er niets aan de kalknagel wordt gedaan aan het begin, zal dit zich bijna altijd gaan verspreiden naar de andere nagels.

Waarom is lang wachten met een behandeling niet handig?

Als je lang wacht met behandelen wordt de besmetting op de nagel steeds erger. De kans is groot dat de infectie tot diep in het nagelbed is getrokken. Daarnaast kan de besmetting steeds makkelijker verspreiden naar andere nagels. Doordat de besmetting op de nagel erger is en de besmetting ook verspreid is naar meerdere nagels, duurt de behandeling steeds langer. Het kan dan ook een stuk voordeliger zijn om de nagel in een vroeg stadium te laten behandelen.

Bron: MSK Havenco Opleidingsinstituut

Wat kan ik doen tegen beginnende kalknagels?

Voor het effectief behandelen van kalknagels is het Expert Consult een onmisbare eerste stap in de behandeling. Op basis van grondige observatie en een schimmeltest bepaalt de expert de behandeling die het meest effectief is in uw persoonlijke situatie. Vervolgens wordt op basis van jarenlange ervaring, onderlinge kennisdeling en verschillende trainingen een selectie van behandelingen aangeboden waarvan Kalknagel Expert weet dat ze écht helpen.

Meer weten over het Expert Consult?

Direct een afspraak maken bij Kalknagel Expert?

Open chat
Heb je vragen?
Hallo 👋
Waar kan ik u mee helpen?