Kalknagels laseren, werkt dit wel optimaal?

Een behandelmethode voor kalknagels die veel wordt aangeboden is een laserbehandeling. Hoe werkt deze behandeling? Wat zijn de nadelen van een laserbehandeling in vergelijking met de PACT© behandeling die wij aanbieden? Lees verder voor het antwoord op deze vragen!

Hoe werkt een laserbehandeling voor schimmelnagels?

Bij een laserbehandeling wordt meestal gebruik gemaakt van een Nd:YAG of een FOX Diode laser. De nagels worden verhit om de celwand van de schimmels kapot te maken en daarmee de schimmels te laten sterven. Het verhitten gebeurt door middel van lichtimpulsen vanuit de laser op de besmette tenen. Deze behandeling moet meestal vier of vijf keer gedaan worden. Het hele traject duurt ongeveer negen maanden.

Wat zijn de nadelen van een laserbehandeling?

Er zijn een aantal nadelen verbonden aan het behandelen van schimmelnagels met een laser. Ten eerste is de efficiëntie van deze behandelingen vaak niet optimaal. Zo zijn oudere lasers zijn niet in staat om de benodigde temperatuur te behalen om de schimmels daadwerkelijk te doden. 

Een andere reden is dat een laser gemakkelijk plekjes waar de schimmel zit kan overslaan. Bij deze behandeling moet de pedicure de laser over het nagelbed bewegen. Hierbij moet elk stukje van het nagelbed verhit worden. Doordat de lichtstraal van de laser zo dun is, is de kans groot dat er een stukje niet wordt verhit en de schimmel dus niet volledig wordt gedood. Wanneer een klein stukje van de schimmel wordt overgeslagen blijft deze in leven. 

Een laatste nadeel is de pijn die wordt ervaren bij een laserbehandeling. De hoge temperatuur veroorzaakt veroorzaakt in velen gevallen pijn. Vooral als de teen al gevoelig is door beschadigingen. Dit wordt als erg onprettig ervaren. Het zorgt er zelfs voor dat sommige behandelingen halverwege stopgezet moet worden vanwege de pijnklachten. 

Wat is het verschil met de PACT© behandeling?​​

De nadelen die bij de laserbehandeling naar voren komen bestaan niet bij de PACT© behandeling die wij aanbieden. De efficiëntie van de PACT© behandeling is veel hoger. Bij deze behandeling wordt er een speciale blauwe gel ruim op het gehele nagelbed gesmeerd. De gel trekt vervolgens in alle schimmelcellen op het nagelbed. Doordat de gel over het gehele nagelbed gesmeerd wordt, kan er geen stukje gemist worden. Wanneer de Expert met de lamp op de gel schijnt worden al de schimmelcellen gedood waar de gel is ingetrokken.
Daarnaast is de lamp die gebruikt wordt geen laser maar een LED-lamp. Er wordt geen gebruik gemaakt van hitte om de schimmel te doden. Hierdoor is er geen sprake van pijn bij een behandeling met PACT©. De behandeling is daardoor ook zeer geschikt voor kinderen en andere groepen waarvoor een laserbehandeling vaak niet gewenst is. Lees hier ook meer over in deze blog.

PACT-gel op schimmelnagel
PACT lamp behandeling

Last van kalknagels?

Voor het effectief behandelen van kalknagels is het Expert Consult een onmisbare eerste stap in de behandeling. Op basis van grondige observatie en een schimmeltest bepaalt de expert de behandeling die het meest effectief is in uw persoonlijke situatie. Vervolgens wordt op basis van jarenlange ervaring, onderlinge kennisdeling en verschillende trainingen een selectie van behandelingen aangeboden waarvan Kalknagel Expert weet dat ze écht helpen.

Meer weten over het Expert Consult?

Direct een afspraak maken bij Kalknagel Expert?

Open chat
Heb je vragen?
Hallo 👋
Waar kan ik u mee helpen?