Is de behandeling van kalknagel voor iedereen geschikt?

Bij veel behandelingen voor kalknagels staat de waarschuwing dat deze niet geschikt is voor iedereen. Het gaat dan om risicogroepen, waar mensen onder vallen met bijvoorbeeld diabetes of zwangere vrouwen. Voor onze PACT© behandeling is dit anders. In deze blog leggen we je graag uit waarom. 

Waarom zit er geen risico aan de PACT© behandeling?

De PACT© behandeling heeft alleen invloed op de schimmelcellen en niet op de lichaamseigen cellen. De speciale, blauwe, gel die op de nagel wordt gesmeerd trekt in de schimmelcellen. Wanneer met de PACT© lamp op de gel wordt geschenen vindt er een chemische reactie plaats waarbij een actief zuurstof vrijkomt. Dit actief zuurstof maakt de wanden van de schimmelcellen van binnenuit kapot. De celwand beschadigd hierdoor en dus sterft de schimmel. Dit hele proces gebeurt dus alleen bij schimmelcellen. Lichaamseigen cellen blijven onaangetast. Hierdoor is een PACT© behandeling geen risico voor het lichaam en geschikt voor iedereen.

PACT-gel op schimmelnagel
PACT® lamp schimmelnagel behandeling

Is de kalknagelbehandeling ook zonder risico voor risicogroepen?

De behandeling is ook ongevaarlijk voor risicogroepen. Dit zijn mensen met een zeer slechte doorbloeding, door bijvoorbeeld extreme diabetes of chemokuren. Er bestaat echter wel een ander probleem voor deze mensen. De nagel groeit dan regelmatig minimaal of zelfs helemaal niet meer uit. Dit wordt dus veroorzaakt door slechte doorbloeding naar de tenen. 

De slechte groei van de nagel is problematisch bij onze PACT© behandeling. Bij de eerste behandeling wordt de nagel namelijk volledig gefreesd. Het niet of zeer langzaam terug groeien van de nagel zorgt voor een extreem hoog risico op herbesmetting. De nagel is al die tijd onbeschermd. Een onbeschermde nagel kan normaal gesproken met het Eigen Zorg pakket tijdelijk worden beschermd. Wanneer de nagel slecht uitgroeit komt de natuurlijke bescherming van de nagel niet meer terug. In het geval van een niet of nauwelijks uitgroeiende nagel is een behandeling daarom niet aan te raden.

Snel weten of een kalknagelbehandeling voor jou geschikt is

De laatste vraag die hiervoor belangrijk is om gesteld te worden is of de nagel met een redelijke snelheid uitgroeit. Een teennagel moet gemiddeld eens in de 4 tot 8 weken geknipt worden, wat betekent dat je geschikt bent voor de behandeling. De behandeling is dus normaal gesproken geschikt voor iedereen.   

Last van kalknagels?

Voor het effectief behandelen van kalknagels is het Expert Consult een onmisbare eerste stap in de behandeling. Op basis van grondige observatie en een schimmeltest bepaalt de expert de behandeling die het meest effectief is in uw persoonlijke situatie. Vervolgens wordt op basis van jarenlange ervaring, onderlinge kennisdeling en verschillende trainingen een selectie van behandelingen aangeboden waarvan Kalknagel Expert weet dat ze écht helpen.

Meer weten over het Expert Consult?

Direct een afspraak maken bij Kalknagel Expert?

1 reactie op “Is de kalknagel behandeling voor iedereen geschikt?”

  1. Pingback: Heb ik een kalknagel of een schimmelnagel? – Kalknagel Expert

Reacties zijn uitgeschakeld.

Open chat
Heb je vragen?
Hallo 👋
Waar kan ik u mee helpen?