Is een kalknagelbehandeling geschikt voor (jouw) kinderen?

Kalknagels zijn een groeiend probleem naarmate mensen ouder worden. Toch komt een kalknagel ook regelmatig voor bij kinderen en jongeren onder de 25 jaar. Veel mensen vragen zich af of de PACT© behandeling die wij aanbieden geschikt is voor (hun) kinderen. In deze blog geven wij antwoord op deze vraag. 

Waarom hebben kinderen minder last van kalknagels?

De belangrijkste reden dat een kalknagel minder voorkomt bij (jonge) kinderen is doordat de nagels van kinderen een stuk sneller groeien en elastischer zijn dan de nagels van ouderen. Dit zorgt ervoor dat hun nagels minder snel beschadigen. Wanneer de nagels wel beschadigen repareren ze zichzelf sneller. De schimmel heeft minder kans om onder de nagel te komen hierdoor.

Een tweede reden is de hogere weerstand van kinderen. Dit geeft schimmels minder mogelijkheid om zich te ontwikkelen. De laatste reden is dat kinderen, over het algemeen, een betere bloedsomloop hebben in vergelijking met ouderen. Een slechtere bloedsomloop zorgt ervoor dat de nagels minder snel zullen uitgroeien en herstellen.

Hoe zit het met alternatieve behandelingen voor kinderen?

Ondanks bovengenoemde redenen komen schimmelnagels nog steeds voor bij kinderen en jongeren. In dat geval is een behandeling vaak gewenst. Op internet is het vaak onduidelijk welke behandelingen wel of niet geschikt zijn voor kinderen. Allereerst bestaat er medicatie tegen kalknagels. Dit is zeker niet aan te raden voor uw kinderen. Bij het gebruik van medicatie is er sprake van bijwerkingen. Deze bijwerkingen zijn voor kinderen erg gevaarlijk. Lees alles over het gebruik van medicijnen in deze blog. Een andere mogelijkheid is een laserbehandeling. Het probleem met hiermee is dat er gebruik wordt gemaakt van hitte om de schimmels te doden. De hitte wordt door ouderen ook al regelmatig als pijnlijk ervaren, voor kinderen is dit nog vaker het geval.

Is de PACT® behandeling geschikt voor kinderen?

De PACT® behandeling is wel geschikt als behandeling voor uw kinderen die last hebben van kalknagels. De PACT® behandeling is veilig en zonder bijwerkingen. Bij de behandelingen worden alleen de schimmelcellen aangetast en niet de lichaamseigen cellen. De behandeling is verder pijnloos. Dit komt doordat de schimmels niet worden gedood door hitte, maar door een reactie die plaatsvindt wanneer de PACT® lamp met een speciale gel in aanraking komt. Er is dus geen sprake van verhitting bij de behandeling.

PACT® lamp schimmelnagel behandeling

Wat te doen tegen kalknagels?

Voor het effectief behandelen van kalknagels is het Expert Consult een onmisbare eerste stap in de behandeling. Op basis van grondige observatie en een schimmeltest bepaalt de expert de behandeling die het meest effectief is in uw persoonlijke situatie. Vervolgens wordt op basis van jarenlange ervaring, onderlinge kennisdeling en verschillende trainingen een selectie van behandelingen aangeboden waarvan Kalknagel Expert weet dat ze écht helpen.

Meer weten over het Expert Consult?

Direct een afspraak maken bij Kalknagel Expert?

Open chat
Heb je vragen?
Hallo 👋
Waar kan ik u mee helpen?