Behandeling kalknagels aftrekbaar van belasting?

Verschillende zorgkosten die gemaakt worden zijn mogelijk aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Wij kregen de vraag of de behandeling tegen kalknagels ook aftrekbaar is van de belasting. In deze blog leggen we uit hoe dat zit. 

Zijn de kosten gerelateerd aan ziekte of invaliditeit?

Wij namen contact op met de Belastingdienst om dit uit te zoeken. Het is geen duidelijk zwart/wit verhaal. De Belastingdienst maakt onderscheid tussen zorgkosten die wel of geen verband houden met ziekte of invaliditeit. Kosten gerelateerd aan ziekte of invaliditeit zijn mogelijk (deels) aftrekbaar van de belasting. De behandeling van kalknagels wordt in principe gezien als een cosmetische behandeling. De behandeling is dus niet gerelateerd aan ziekte of invaliditeit. Om die reden is in eerste instantie de behandeling van kalknagels niet aftrekbaar van de belasting.

En wanneer er sprake is van een doorverwijzing van de huisarts?

Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen. Bijvoorbeeld bij diabetici of mensen met een slechte doorbloeding. Een harde eis voor mogelijke aftrekbaarheid is een doorverwijzing van de huisarts. Het is belangrijk dat de doorverwijzing gerelateerd is aan ziekte of invaliditeit. Alleen wanneer dit het geval is, zijn de behandelingskosten mogelijk aftrekbaar van de belasting. Als je twijfelt of doorverwijzing mogelijk is neem dan contact op met je eigen huisarts.

Ieder jaar kijkt de Belastingdienst naar zorgkosten die aftrekbaar zijn. Wanneer onze behandeling van kalknagels in meer gevallen aftrekbaar is van de belasting zullen wij dat zo spoedig mogelijk laten weten.

Hoe zit het met een vergoeding voor kalknagels?

We krijgen ook regelmatig vragen over mogelijke vergoeding door de zorgverzekering. De behandeling wordt helaas niet vergoed. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen medische of cosmetische behandelingen. Dit is dus anders dan met de mogelijke aftrekbaarheid van de belasting. De behandeling kan ook niet vanuit een aanvullende verzekering worden vergoed. Als je hier nog meer vragen over hebt kun je altijd contact met ons opnemen.

Bron: Belastingdienst Spierziekten Nederland

 

Wat kan ik doen tegen mijn kalknagels?

Voor het effectief behandelen van kalknagels is het Expert Consult een onmisbare eerste stap in de behandeling. Op basis van grondige observatie en een schimmeltest bepaalt de expert de behandeling die het meest effectief is in uw persoonlijke situatie. Vervolgens wordt op basis van jarenlange ervaring, onderlinge kennisdeling en verschillende trainingen een selectie van behandelingen aangeboden waarvan Kalknagel Expert weet dat ze écht helpen.

Meer weten over het Expert Consult?

Direct een afspraak maken bij Kalknagel Expert?

Open chat
Heb je vragen?
Hallo 👋
Waar kan ik u mee helpen?