Bestaat er medicatie tegen kalknagels?

Een manier om kalknagels te behandelen is door middel van het innemen van bepaalde medicatie. De medicatie, die meestal worden voorgeschreven door de huisarts, zijn antischimmelmiddelen in de vorm van tabletten. Deze antischimmelmiddelen remmen de groei van de schimmel, waardoor de schimmel zal afsterven en de infectie dus behandeld wordt. Om er voor te zorgen dat de kalknagels volledig genezen worden is langdurig gebruik van de medicatie nodig. Itraconazol en terbinafine zijn de bekendste voorbeelden van medicatie die kan worden genomen om kalknagels te bestrijden. Nu zul je als lezer met kalknagels denken: “Top, geef mij die tabletten maar!”. Er zijn echter wel addertjes onder het gras wat betreft medicatie tegen kalknagels. 

Mogelijke bijwerkingen van schimmelnagel medicatie

Het grootste nadeel van medicatie toenemen zijn de bijwerkingen die erbij komen kijken. Met name de leverfuncties kunnen erg worden aangetast. De lever zorgt ervoor dat de medicijnen worden afgebroken in je lichaam. Hierom dienen leverwaardes van patiënten die medicatie tegen kalknagels innemen regelmatig gecontroleerd te worden. Voor mensen die al een leveraandoening hebben wordt het zelfs ten strengste afgeraden deze medicatie in te nemen, aangezien zij kunnen lijden aan acute leverfalen.

Medicatie

Andere bijwerkingen die op kunnen spelen zijn maag-darmklachten, zoals misselijkheid, braken, buikpijn en diarree als het gaat over itraconazol en terbinafine. Je kunt ook last krijgen van huiduitslag als je overgevoelig bent voor de medicijnen. Deze bijwerkingen komen voor bij gemiddeld 20% van de mensen die deze medicatie inneemt.

Naast de bijwerkingen zijn er andere nadelen die bij de inname van medicatie komen kijken. Van de mensen die de medicatie inneemt, komen 25-30% ervan niet af van hun kalknagels. Dit in tegenstelling tot de PACT behandeling die u wordt aangeboden door de Kalknagel Expert, waar 99,9% van de schimmels gedood worden. Lees in deze blog waarom de PACT behandeling het meest effectief is!

Andere oplossingen voor mijn kalknagels

Voor het effectief behandelen van kalknagels is het Expert Consult een onmisbare eerste stap in de behandeling. Op basis van grondige observatie en een schimmeltest bepaalt de expert de behandeling die het meest effectief is in uw persoonlijke situatie. Vervolgens wordt op basis van jarenlange ervaring, onderlinge kennisdeling en verschillende trainingen een selectie van behandelingen aangeboden waarvan Kalknagel Expert weet dat ze écht helpen.

Meer weten over het Expert Consult?

Direct een afspraak maken bij Kalknagel Expert?

Open chat
Heb je vragen?
Hallo 👋
Waar kan ik u mee helpen?