De tegenvallende effecten van (Appel)azijn op kalknagels

Wanneer je op Google zoekt naar wat je kunt doen om van je kalknagels af te komen, is een veel voorkomend resultaat: het weken van de besmette nagel in azijn. We krijgen regelmatig opmerkingen dat (appel)azijn ook werkt tegen kalknagels en dat een PACT® behandeling helemaal niet nodig is. Helaas is dit niet het geval. We zullen uitleggen waarom dit zo is.

Waarom wordt azijn vaak genoemd als oplossing tegen kalknagels?

Dat is vrij logisch, azijn is namelijk een verdunde vorm van azijnzuur. het azijn trekt in de nagels, echter leeft de schimmel onder de nagel, op het nagel bed. De nagel is het ‘voedsel’ van de schimmel. Aangezien schimmels een zure omgeving niet prettig vinden, zal de schimmel de nagel minder aantasten in vergelijking zonder een behandeling. Echter blijft de schimmel aanwezig onder de nagel. Zodra u stopt met het behandelen van de schimmelnagel met azijn zal de schimmel de nagel direct weer aantasten.

Waarom werkt azijn dan toch niet tegen kalknagels?

Zoals in het artikel van de Volkskrant wordt aangegeven leven schimmels onder de nagel, op het nagelbed. De azijn komt niet bij de schimmel, maar trekt in de nagel zelf. De schimmel zal dus niet worden gedood. Een schimmel gaat alleen dood als de celwand kapot is, waardoor de schimmel niet verder kan groeien.

Wat kan ik wel doen tegen mijn kalknagels in plaats van azijn?

Voor het effectief behandelen van kalknagels is het Expert Consult een onmisbare eerste stap in de behandeling. Op basis van grondige observatie en een schimmeltest bepaalt de expert de behandeling die het meest effectief is in uw persoonlijke situatie. Vervolgens wordt op basis van jarenlange ervaring, onderlinge kennisdeling en verschillende trainingen een selectie van behandelingen aangeboden waarvan Kalknagel Expert weet dat ze écht helpen.

Meer weten over het Expert Consult?

Direct een afspraak maken bij Kalknagel Expert?

Open chat
Heb je vragen?
Hallo 👋
Waar kan ik u mee helpen?